Metamorfosemassage

Metamorfosemassage is een zachte manier van masseren met een diepe werking.
Het is ontdekt bij de zwakzinnigenzorg. Door massage van de wervelkolom kwamen kinderen in het autistisch spectrum wat meer naar “buiten”, terwijl mensen met het syndroom van Down wat meer naar “binnen” keerden. De wervelkolomzone op de voet correspondeert met de plek waar de chakra’s zitten en met de periode van de zwangerschap en levensfase van de boreling en volwassene. Metamorfosemassage houdt zich bezig met het herstellen van de verbinding tussen lichaam en geest.

Dit gebeurt door middel van een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op voeten, handen en hoofd. Deze drie actiecentra gebruiken wij voor voortbewegen, doen en denken, oftewel het zijn onze uitwendige communicatiecentra.
Wij nodigen door deze behandeling, die met aandacht moet worden gegeven, de levensenergie uit om vrij te gaan stromen en blokkades op te lossen. De massage is zinvol bij eenieder die openstaat voor een verandering. Nieuwe inzichten kunnen worden gevonden, oude angsten en patronen losgelaten. De behandeling kan je helpen vorm te geven aan de mogelijkheden die je in je hebt. De beoefenaar van de massage is aanwezig zonder richting te geven aan het groeiproces, zodat je in alle vrijheid kunt worden wie je in wezen bent.