Historie NVVT

De NVVT (Nederlandse Vereniging voor Voetreflex Therapeuten) werd opgericht in 1989 om de, voornamelijk, MBO-geschoolde voetreflextherapeuten van de School voor Voetreflexologie een basis te bieden. De reeds bestaande verenigingen voor alternatieve therapeuten laten alleen maar HBO- opgeleide mensen toe*. Sindsdien vinden veel oud-leerlingen van de School hun weg naar de NVVT. Inmiddels biedt de School voor Voetreflexologie tegenwoordig ook een HBO-leergang. Sinds 2017 is het ook mogelijk om lid te worden indien je elders een erkende voetreflexopleiding hebt gevolgd, dit in overleg met het bestuur.

We zijn geen beroepsvereniging, maar onze bijscholingen worden wel geaccrediteerd door o.a. het KTNO en BATC. Middels de bijscholingen, 4 per jaar, houden we onze kennis en kunde op peil en leren tevens nieuwe zaken. Niet alleen op het  praktische vlak, maar ook op het inhoudelijke. Een vast onderdeel is het herhalen van medische kennis (anatomie, fysiologie, pathologie), waarbij ook de eventuele nieuwe inzichten worden meegenomen.

Ieder jaar is er een Algemene Leden Vergadering, waar het Bestuur verantwoording aflegt voor het afgelopen verenigingsjaar. Een kort verslag van de gebeurtenissen en een financieel overzicht zijnhierbij de belangrijkste onderdelen.
De bijeenkomsten worden gehouden in de Ter Coulsterkerk te Heiloo, vlakbij Alkmaar. Zo gekozen, omdat er voldoende parkeermogelijkheden zijn en het ligt heel dicht bij een station. Het is een prima ruimte met alle benodigde faciliteiten.

Een paar keer per jaar verschijnt er een nieuwsbrief, met hierin verslagen van de diverse bijeenkomsten, nieuws en bestuurs-mededelingen. Deze is alleen voor de leden.